Hoe stel ik mijn mail in op een Android toestel?

Je kan gemakkelijk je zakelijke email adressen toevoegen op verschillende apparaten. Hiervoor hebben we voor Android gebruikers een eenvoudig stappenplan geschreven.

1. Open de "Instellingen" app op je Android-toestel.
  2. Scroll naar beneden en tik op "Accounts" (of "Accounts en synchronisatie", afhankelijk van de Android-versie).
  3. Kies de optie "Account toevoegen" of "Account toevoegen" onderaan het scherm.
  4. Selecteer "Persoonlijk (IMAP)" of "IMAP-account" uit de lijst met accounttypen.
  5. Voer je zakelijke e-mailadres in en tik op "Volgende".
  6. Selecteer "IMAP" als het type account.
  7. Voer de inkomende servergegevens in:
    • IMAP-server: mail.domeinnaam.nl (of de server van je website).
    • Beveiligingstype: SSL/TLS (indien beschikbaar).
    • Poort: 993.
  8. Tik op "Volgende".
  9. Voer de uitgaande servergegevens in:
    • SMTP-server: mail.domeinnaam.nl (of de server van je website).
    • Beveiligingstype: SSL/TLS (indien beschikbaar).
    • Poort: 587.
  10. Schakel de optie "Aanmelden vereisen" in en voer je volledige e-mailadres en wachtwoord in.
  11. Tik op "Volgende".
  12. Geef je account een naam (bijvoorbeeld "Zakelijk e-mail") en voer je naam in zoals je wilt dat deze wordt weergegeven bij verzonden e-mails.
  13. Tik op "Gereed" of "Volgende" om het proces te voltooien.
Vervang overal "domeinnaam.nl" door het domein waarvan je de mailbox wilt instellen.

Nu is je zakelijke mailbox toegevoegd aan je Android toestel. Je kunt nu e-mails ontvangen en verzenden vanuit je zakelijke account via de standaard e-mailapp op je Android toestel. Als je hulp nodig hebt, neem dan gerust contact met ons op. We staan klaar om je verder te helpen!